DOCENTS DE TEATRE

Gemma Charines Pedrero

Actriu, conta contes i docent d’interpretació i dansa teatre o moviment

Des de l’any 2004 fins ara porta formant-se en dansa i moviment, amb Mercedes Boronat, on treballa el moviment com a eina per aconseguir un treball d’interpretació plenament creatiu, tant en les seves feines com a actriu, com en la seva metodologia en la docència teatral.

Com a actriu professional porta treballant des de l’any 1999 en diferents muntatges teatrals. Destaquem els darrers anys amb Carmen, de Bizet, al Teatre Gaudí de Barcelona; Achicorías, de Carlos Be, a Àtic 22 de Barcelona; i Poka Yoke de Silvana Pérez, a El raval és teatre, CC. Raval.

L’any 2017 s’estrena com a actriu de cinema amb el llargmetratge Llueven Vacas, de Carlos Be, dirigit per Fran Arráez. El film va rebre molt bona acollida en diferents festivals, guanyant el Premi a Interpretació col·lectiva. La Gemma també va ser candidata als Goya com a actriu revelació en aquesta pel·lícula.

Gemma Gutiérrez Benitez

Directora i docent en l’àmbit teatral i audiovisual

Llicenciada en el Grau de Mitjans Audiovisuals a la Universitat Politècnica de Catalunya i Presidenta i Co-Fundadora de la Junior Empresa Tecnocampus Assoc. productora Audiovisual.

S’inicia en els Tallers de Teatre impartits per Gemma Charines i Paco Aldeguer al 2000 i entra com a alumna a l’Escola de Teatre del Patronat del 2011 fins al 2016. Paral·lelament participa en un workshop amb Mercedes Boronat on treballar el moviment i la dansa com a eina d’expressió.

Al 2011 comença la seva carrera com a docent teatral. Al 2015, com a directora en diferents curtmetratges, aconseguint el primer premi del concurs crowdfunding en la primera edició del Saló del Cinema i les Series de Barcelona. Al 2018 dirigeix dues obres de microteatre: La Soga i Terra gràvida. Amb aquesta última guanya el primer premi del Tercer Concurs de Microteatre de Mataró. Actualment combina la seva feina com a docent d’interpretació amb la direcció de la productora audiovisual Cubik’s Studio.

Mònica Barrio Bernat

Actriu i docent d’interpretació amb grups d’adults

Llicenciada en Art Dramàtic en l’especialitat de text a l’Institut del Teatre de Barcelona l’any 2011. Tercer nivell d’European Theatre Arts i Acting a Rose Bruford College a Londres el 2012.

Creadora i actriu del col·lectiu creatiu Georgette and Miss Wolf, estrenant espectacles com La Mil·limetrada, Drink my milk El Monòleg Feminista a teatres com El Maldà i la Sala Beckett de Barcelona.

Des de l’any 2012 és membre de la companyia Third Arrangement, dirigida per Andrzej i Teresa Welminski (Cricot 2, Tadeuz Kantor). L’any 2012 creen Pages from the book of…, el qual ha estat en gira fins l’any 2016 per Anglaterra, Polònia, Romania i Moldàvia. L’any 2017 es va estrenar el seu segon espectacle Kometa, en gira durant el 2018. També treballa com a actriu a Manes, el nou espectacle de la Fura dels Baus, estrenat al setembre del 2018 a Eindhoven, Holanda.

DOCENTS DE TEATRE MUSICAL

Marc Vilavella

Actor, director, cantant i professor d’interpretació, cant, interpretació de cançons i Commedia dell’Arte

Llicenciat en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona, s’ha format com a cantant amb Susanna Domènech i Daniel Anglès, entre d’altres. Va guanyar el premi al millor actor protagonista als Premios de Teatro Musical de Madrid per Ojos Verdes, Miguel de Molina in memoriam de la companyia La Barni Teatre, de la qual n’és fundador i director. També va ser nominat als Premis Butaca 2008 en la categoria Millor Actor de Musical pel mateix espectacle.

Com a actor, ha treballat en teatre sota la direcció de Gemma Beltran (Triologia Mozart, La Flauta Màgica, etc.), Joan Lluís Bozzo (Mar i Cel), David Pintó (Homes Foscos, Flor de nit en concert), Teresa Devant (Pippi Langstrump), Miquel Agell (Tom Sawyer, detectiu), Jordi Faura (Ser un altre), Paul Garrington (Mamma Mia!) i Carlos Veiga (Balansiyà). En el mitjà audiovisual ha participat a Marhaba (dir: Sergi Cervera), Porca Misèria (dir: Joel Joan) i La Riera (dir: Esteve Rovira).

Com a director, l’últim musical que ha dirigit ha estat El Despertar de la Primavera (Teatre Victòria), espectacle premiat als Premios Teatro Musical 2017 (Mejor Director i Mejor Musical Off) i als Broadway World Spain Awards 2017 (Mejor Director). També ha dirigit altres musicals com Aquests Cinc Anys (El Maldà) o Olviden Broadway (Teatro Rialto, Madrid), entre d’altres.

Com a professor ha impartit classes d’interpretació, cant, interpretació de cançons i Commedia dell’Arte a les escoles El Timbal, Tractart i Escola Memory (de la que en va ser cap d’estudis del 2008 al 2016), Coral Antón (Madrid) i a La Academia de Operación Triunfo. Actualment és professor de cant a Aules.

Candela Díaz

Actriu, cantant, ballarina, coreògrafa i docent d’interpretació i dansa

Graduada al conservatori professional de dansa de l’Institut del Teatre, actualment està cursant els Estudis Superiors d’Art Dramàtic a l’Institut del Teatre, a la branca de Teatre Musical. També estudia Educació Primària, va fer el batxillerat en Arts Escèniques, i no ha parat de fer classes de tècnica de cantcursos de dansa, de teatre i de cant des de petita.

Ha cursat estudis d’interpretació pre-professionals a l’Estudi de Teatre Helena Munné, ha fet tres anys de classes de tècnica de cant i quatre de teatre musical a l’escola Aules. Ha participat en Masterclasses amb Los Vivancos, amb José Maldonado, Daniel Doña, Mar López, Antonio Pérez, Pastora Galván i Álvaro Paños, amb José Maldonado, Belén Maya, Antonio Najarro, Rubén Olmo, Miguel Ángel Corbacho, Mario Varga i Chloe Brulé.

El 2019 ha participat al musical El despertar de la primavera (dir: Marc Vilavella) al Teatre Victòria, el 2018 a la producció semi-professional “Xicago el musical” (direcció: Marc Flynn, Rubén Yuste i Dídac Flores), i en moltes altres obres de teatre. Ha estat professora de dansa espanyola i va formar part del cos de ball a la Compañía Lírica de Zarzuela de Madrid en funcions realitzades al Teatre Victòria. Finalment, ha estat coreògrafa en diversos espectacles musicals i és docent de teatre musical a l’escola SongiKune des del 2018.