COMPARTEIX-HO!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
3 €
SOCIS
4 €
NO SOCIS

HORARIS

Dissabte 08/05/21 a les 19:00h
Diumenge 30/05/21 a les 19:00h

Com robar un país

El Documental del mes

Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en què està implicat Jacob Zuma, el que fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció pateix una campanya de desinformació.
Dos joves d’una empresa tecnològica troben proves que deixen al descobert el modus operandi que explica el segrest econòmic de l’estat de Sud-àfrica per part d’interessos privats i que s’ha dut a terme amb l’ajut d’alguns polítics.
Gràcies a Zuma, els membres de la família índia Gupta utilitzen els ingressos del país en benefici propi per mitjà de participacions irregulars en les mines de carbó, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i, fins i tot, de l’accés fraudulent a alguns càrrecs públics.
Quan s’obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot són mentides i notícies falses. Davant l’augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per a la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que tant d’esforç va costar de guanyar.

Sud-àfrica (2019). 93 minuts.
VO en anglès i zulú, subtitulada en català.

Comparteix-ho!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

HORARIS

3 €
SOCIS
4 €
NO SOCIS